Pages

Saturday, September 22, 2012

Spordinädal

Kolmapäevaks tegin suured plaanid- esmalt kool, peale seda pidin rattaga koju kimama, riided vahetama, sööma, tagasi ratta selga ja siis suund Rønde poole. Plaan oli suurepärane, aga kahjuks jäi natuke realiseerimata. Väljas oli sooja 10 kraadi väga tihedate-tugevate vihmahoogudega. Otsustasin võistluseeelse ja -järgse ratta treeningud ära jätta ning võistlustele läksin autoga. Rada oli vinge- võrdkülgse kolnurga kujuline, kus esimene kolnurga külg oli tõus, teine oli laskumine ja kolmas sile maa. Tõus oli veidike alla 2 km pikk- algus järsk, keskelt lauge ja lõpp jälle järsk. Igatahes suurt pidu mul ei olnud- stardis oli tublisti harrastajaid, kes kasutasid kõige kiiremaid rulle. Nendest kaks olid tugevad harrastajad, kes peale starti veeresid lihtsalt eest ära. Sõitsin sõidu täiesti üksinda algusest lõpuni. Keskmine kiirus tuli veidike alla 24km/h, pingutust nautisin täiega! Koht oli seekord kolmas ja võistlejaid oli kõikkide vanusegruppide peale kusagil 20. Pärast võistlust korraldas võistluse organisaator kõigile võistlejatele ühe tugeva õhtusöögi ja magustaoiduks pakkus kohapeal valmistatud sokolaadi. Siis loba-loba ja sõit tagasi koju.
Reedel oli koolis suur pidu- spordipäev, mis õhtul kulmineerus suure peoga koolis (üks kuulus Taani hip-hop DJ oli kohale aetud ja seetõttu olid taanlased väga pöördes). Enne seda toimus kooli jooks- VIA Løbet. Eelmine aasta toimus jooks esimest korda- siis oli stardis alla 200 jooksusõbra. See aasta investeeriti natuke turundusse- linnaliinibussidele pandi jooksu reklaamid peale, mis tõstis registreerunute arvu 400 kanti. Tundus tulema hea jooks. Ilm soosis täiega- terve päev olid taevaluugid lahti ning vett tuli nagu ämbriga. Kui stardini oli pool tundi, olid pea kõik jooksurahvas koolis katuse all soojas- kes jooksis majas ringi ja kes võttis osa soojendusprogrammist (aeroobika, erinevad tervise testid jne.). Pildil käimas aeroobika soojendus enne jooksuvõistlust.

Ise lippasin paarkümmend minutit väljas vihma käes, sest õhk oli väljas jahe ja kere tahtis sellega harjuda. Stardis olin juba korralikult märg, aga keha ilusti soe. Enamus spordisõbrad tulid 5 minutit enne starti soojast otse stardijoonele. Jooks oli aga vinge- vihma sadas, tuul oli tugev ja rajaks oli lombid. Esimese paarisaja meetriga jooksid esimesed ilusti vahed sisse ja ega neid püüda enam ei õnnetsunud. Kaks taani viikingit haardusid millegipärast mu selja taha ja esimesed kaks-kolm kilomeetrit oli kuulda hingeldamist. Siis saabus tõus, sain vahe sisse ja hingeldamis muusika lõppes ära. Lõpuni jooksin üksinda. Finishi ületasin kokkuvõttes neljandana ja 5 km ajaks märgiti 17:44 (keskmine kiirus 3:33 min/km). 
Enne starti tegime kursavend Danieliga väikese kihlveo-mina pidin teda edastama 5 minutiga (ehk iga kilomeetriga pidin ühe minuti temast kiirem olema). Tema ülesandeks oli vahe hoida väiksem kui 5 minutit. Idee sündis sellest, et ta plaanis joosta alla 22 minuti. Seega pidanuks mina raja läbima kiiremini kui 17 minutit (Teadsin, et see utoopiline, aga ma arvan, et kui ma nii ei mõtleks, siis ma vaevalt, et kiiremini jooksen). Paraku liikus ta rajal tunduvalt kiiremini, kui plaanis- Ta sai ajaks 20:11. Pole paha! 



No comments: