Pages

Sunday, April 12, 2009

Påske!

Kristalne, märg, vana lumi, mõned loigud, kerge vihm, madalate pilvedega kaetud taevas ja märjad saapad. Ehk siis suusatamine tänases päevas. Hoolimata kõigest, on suusarajad paksult rahvast täis. Nauditakse värsket õhku, grillitakse ja ollakse ülimalt rahul! Võetakse veel viimast suusaradadelt. Sest pühad ei ole lõputud ja kui mitte täna, siis homme, sõidab autodemeri Hovdenist ...kaugele, kaugele!
Pärast 90 minutilist ronimist ja sõitu suuskade, kuhu sisse mahtus ka selle hooaja kõige tõsisem kukkumine suuskadel, hakkasid paistma lumehangede vahel kaks-kolm punast maja. Olin jõudnud Sloarosele! Oli teisipäev ja ilm polnud just päikseline, ent sellegipoolest ilus. Kui siin all, oli rada sombune, märg ja pehme, siis Sloarosele sõites, mööda platoosid oli klassikajälg nagu unenäos. Veetsin-nautisin pool päeva suuskadel matkates, kus seljakotist ei puudunud söök-jook ega soojad riided...
Reedel käisime ühel kontserdil, kus esines üks koolikaaslane oma ilusa häälega ja kus üks asjaarmstaja mängis kitarri nagu kannelt. Saal oli paksult rahvast täis, ent see oli ka õigustatud, sest kontsert oli eestlaslikult öeldes ''päris hea'' või kasutades Alaveri sõnu ''polnud paha''.

Eriti nautsin see nädal, pärast hommikusööki, teha endale tassitäie kuuma teed meega ja lugeda inspireerivaid teoseid. H. Sepa ja S. Kälmanni teos Ellujäämine looduse meelevallas, on vist pealkirjast üsnagi arusaadav, millest seal juttu tuleb. Kuid Pasternaki Doktor Zivago niitis mu ajusid vana, vene, sõjaaegse eluolude kohapealt ja muidugi mõttemaailmast... ''Kui suured ka ei ole teaduste edusammud, on saladusi, mu sõber Horatio, mille ees teadus peab taganema. ''
Eile hakkasin lugema üht natuke jaburat, ent hea ideega raamatut. Autori mõttetöö on olnud nii briljantne, et võimatu on ette mõelda, milliseid pöördeid see teos endast veel sisaldab.
Raamatu peale on kirjutatud Mees, kes teadis ussisõnu! Soovitan!!!

Kui sind huvitab palju, siis lund on, siis vastus on siin:

120 cm. peaks olema piisav, et ka mai kuus saaks suusad alla panna. NB! Pilt on tehtud peaaegu Hovdenis (pool tundi suusatades).

No comments: