Pages

Monday, October 1, 2012

Crossfit ja thorax trainer

Täna õhtul võtsin osa ühest promo üritusest, mille eesmärk oli tutvustada üht suusatamise jõu ja tehnika arendamiseks mõeldud trenazööri- Thorax Trainerit. Tegelikult sobib see ka suurepäraselt lihtsurelikele, kellel suusatamisega eelnev kokkupuude puudub. Varasemalt olin nende üht esimest mudelit proovinud Norras- tehniliselt on aparaat sama, ainult välimuselt veidike teine.
Trenazööri tehnika päris 100% suusatamisega üks-ühele ei ühti, aga hoolimata sellest oli proovimine fun. Iseasi kaua lihtsurelik selliseid sisetrenne rassida viitsib. Ka sellele mõeldud- lähiajal tuleb neid juurde. Samuti tuleb ka hulga spinninguid. Tekib hea kombinatsioon rattatrenazöör + Thorax. Edasi juba tekivad rühmatrennid ja loodetavasti pakub selline combo rahvale palju lõbu.
Üllatav oli see, et näiteks 200 meetri läbimiseks, uskudes infot, mida trenazööri ekraan kuvas, kulus mul üle minuti. Variante on kaks: a) kas mina olen nõrk, või b) eksib masin. Igatahes minu tänast stiilinäidet Thorax traineril näeb siit:
Tore on see, et taanlased on sellisest masinast vaimustuses- kas seetõttu, et see sama masin on nende enda toodang või hindavad nad siiski selle masina kasu füüsisele, ei tea.

Samal ajal kui meie Thorax trainerit imetlesime, uurisime ja proovisime, toimus kõrval ruumis Crossfit treening. Seda spordiala tutvustav video Youtube-st:


Minu teada  pole Eestis veel CrossFit suurt edu saavutanud (võin ka eksita). Taanis on igatahes viimase 2-3 aastaga vallutanud see tuhandete südameid. Heitsin pilgu nende treeningule, vahetasin paar sõna ja klõpsasin mõned kiired pildid treeningust ja treeningruumist.



2 comments:

Kärt said...

Siin Rootsis kogub ka corssfit järjest rohkem ja rohkem populaarsust. Olen ise ka seda juba aasta otsa harrastanud ja ma lihtsalt armastan seda!!!

Anonymous said...

Tartus tehakse alates novembri keskpaigast CrossFit treeninguid. Vaata www.crossfittartu.ee